måndag 29 augusti 2011

3 seconds of fame

Jamen, jag bara måste lägga upp TV-klippet från kvällens avsnitt av Maestro, där min kör var med i c:a två minuter. Av programmets sex deltagare, är tre män och två av dessa gästade vår kör. Var någon av dem Ola Rapace?

Nej.

Spola fram runt 25 minuter! Jag är den enda körsångaren med rosa skor (som S så uppmärksamt konstaterade).

Kräftis!

Måste bara slänga in ett par bilder från lördagens kräftskiva hemma hos S:s föräldrar i Trångsund. Mycket gott och mycket trevligt, och dessutom så hade min "länsman" (hm, jag inser just att jag ger ett etablerat ord en annan betydelse... nåväl, vi är i alla fall från samma län) Torpar-Ernst ett finger med i spelet. Han hade nämligen, via sitt senaste program, tipsat om alltifrån kräfttorn av hönsnät till tomatbröd, format som just en kräfta. Tänk vilka ideér han har, Ernst!





... men förstås en ännu större eloge till S:s föräldrar som även lyckades förverkliga Ernst påhitt!

torsdag 25 augusti 2011

Den osminkade sanningen

Jag lever nu ett liv utan smink och utan linser (ungefär som när jag hänger i Öret eller på landet, med andra ord) sedan måndagens ögoninflammation gav sig tillkänna. Besöket på St Eriks Ögonsjukhus i tisdags gav inte mycket mer än en kladdig ögonsalva och förmaningar om att undvika allt som kunde irritera ögonen. Inflammationer av denna sort ska bara lämnas ifred!

Min kollega Håkan frågade i dag om jag "tonat håret eller nå't" eftersom jag såg annorlunda ut, men annars tror jag ingen har reagerat nämnvärt på min nya naturella look. En klar fördel är, hur som helst, att kvällsrutinen går avsevärt snabbare. Efter ett par glas rosé i sällskap med A känns sängen mer än lockande...

Kanske är det osminkat som gäller i höst?


onsdag 17 augusti 2011

Kunglig bebis!

Ja, men det var väl ändå strålande nyheter?! En kunglig bebis är på g! I mars (kanske på min egen bemärkelsedag) kommer vi alltså få fira och dricka champagne till prinsen/prinsessans ära. Magkänslan säger mig att det blir en liten prinsessa, ja det är bara en känsla. Likt min egen ätt så föds det ju många flickebarn bland Bernadotterna (ja, det finns faktiskt flera likheter, exempelvis så har kungen och min pappa samma namnsdag och AK och Vickan är födda samma år), så känns sannolikt att det blir ett par till.

... ja, jag var bara tvungen att lägga upp nedanstående smöriga youtube-klipp. Notera Disney-temat från Aladdin i bakgrunden...



För övrigt var det ett förbannat oväsen från mina, i övrigt lugna, grannar! Är det något sportevent som pågår, eller??

måndag 15 augusti 2011

Fina saker

Måste ju bara lägga upp en bild på de helt fantastiskt söta skrivböckerna som jag fick av Åsa i lördags! Jag funderar på om jag ska ha dem som dagböcker eller kanske rentav använda dem på jobbet? Liksom för att sticka ut lite...


Måste också visa de fina ziplockpåsarna som jag också fick (ziplocks är ju så bra saker!). Även om de numera finns att få tag på i Sverige är det förstås fortfarande over there de är som allra bäst.

Free refill

I morse kom jag till jobbet med en totalt urladdad mobil (inte helt optimalt med tanke på att jag ännu inte lyckats koppla in min nya stationära telefon...), varför det första jag gjorde denna morgon var att sätta mobilen på laddning. Min tyske kollega Frank betraktade mig uttryckslöst och frågade varför jag inte laddat mobilen hemma. Jag svarade torrt att det blivit lite knapert hemma efter semestern och att jag därför försökte hålla elräkningen under kontroll genom att ladda upp alla laddningsbara apparater på jobbet i stället för hemma. "Ach so", svarade Frank tankfullt och jag kunde, i vanlig ordning när det gäller Frank, inte avgöra om ironin gått fram eller inte.

Det återstår med andra ord att se om Frank i morgon kommer att ha anammat mitt spartips och tagit med sig mobil, laptop, eltandborste, rakapparat och andra hushållsprylar för - ja, så kallad "free refill"...

fredag 12 augusti 2011

Fredag

Trevlig AW med Hersan, Emma och Andreas. Är nu hemma och känner att jag sjunker tillbaka i semestermoodet. I morgon blir det sovmorgon. Sedan brunch med två coola tjejer. Därefter är dagen vikt åt häng med världens bästa Åsa! Aktiviteten är ännu inte fastställd, men den kommer i alla fall att inbegripa smågodis och Gossip Girl.

... fick för övrigt ett riktat reklammejl från cdon.com härom dagen. De tipsade om att nästa säsong av Gossip Girl skulle släppas på dvd inom kort, och att man nu hade chansen att reservera ett exemplar. Jag gissar att jag varit en lite för bra kund i just den genren...

torsdag 11 augusti 2011

Oväntat paket

Jag har fått ett paket på posten. En total överraskning - och i normala fall en rätt trevlig sådan, om det inte vore för att mitt postutlämningsställe numera är ICA Kvantum i Värtan (vars målgrupp - i alla fall vad butikens läge anbelangar - är Finlandsfärjeresenärer och traffickinghallickar).

Nåväl, jag tog mig iväg till Värtahamnen, förbi Siljaterminalen, Indiskas varulager och krogen "Tre slavar", och fick så mitt paket. Avsändaren var Bonniers Tidskrifter som skickat ett par Body Shopprodukter och en prickig necessär som "kompensation" för att jag inte kunnat få den prenumerationspremie jag ursprungligen beställt. Tja, det var bara att tacka och ta emot!

Incidenten gav dock upphov till två frågor:

1) vad var det för premie jag hade önskat från början?
2) vad var det för tidning - av alla mina prenumerationer - som premien avsåg?

tisdag 9 augusti 2011

Packning...

Jodå, det ska nog gå att få igen väskan...


Förstår inte att jag alltid släpar med mig så mycket saker till Öret och landet när jag ändå alltid går omkring i mysdress eller något annat sunkigt när jag är där... Jag ville liksom bara ta med mig några Barcelonafynd och visa upp, och så hade jag några nya saker från Götet, och sedan vet man ju faktiskt inte om det dyker upp något tillfälle då Fendibaguetteväskan eller ormpumpsen faktiskt kommer att behövas...


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 8 augusti 2011

Nya strumpbyxor

Jag blev bara förälskad i dessa nitbeströdda strumpbyxor, fyndade hos Desirée i Öret under dagens shoppingtur.

I övrigt pågår det mycket märkliga saker på sina håll i centrala Örebro... "Open Art" kallas det visst...

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 7 augusti 2011

Söndagsbestyr

Det har varit en lat och regnig söndag. Dagsverket har bestått av ett fikabesök ute hos mammas väninna Liis-Karin i Närkes Kil, samt en tur till ICA. Just fikabesöket kändes lite som en happening mitt i allt hemmasunk, varför jag slog på stort och både sminkade mig och klädde mig representativt (nyfyndad Odd Molly-klänning) inför besöket. Det kändes så ovant att jag var tvungen att föreviga mitt tillfälligt piffiga jag i spegeln i badrummet.

Nu är jag dock mest irriterad över att jag måste tvätta bort sminket innan jag får gå och lägga mig. Bekymmer, bekymmer...

lördag 6 augusti 2011

Lördag i Öret

Har haft en FF-dag i Öret. Mamma och pappa är borta på heldagsnöje hos bekanta och de förväntas aldrig vara tillbaka före gryningen i aktuellt sällskap.

Dagen har tillbringats med Helena och Lisa och deras respektive söta barn Max och Signe. Eftersom Lisa fyller år just i dag, blev det lite överbliven tårta från förmiddagens familjefirande, och därefter häng i parken till alla parters glädje.

Efter en kvalitetsfilm och smågodis, samt ett simultant rödvinsfilosoferande hemma hos Helena i nya huset (nytt för mig i alla fall), är jag nu redo att kasta in handduken för i dag.

Ingen uppesittarkväll, trots övriga familjemedlemmars nattsudd, alltså.

fredag 5 augusti 2011

Regntunga skyar...

Det är regntunga skyar över Gullungebyn, denna avfärdsdag. Det får förstås tanken på stan och vardag igen att kännas lite lättare...


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 4 augusti 2011

Mjuka händer



Såg att Emma föredömligt har lagt upp lite bilder från Gotlandshelgen. Själv drar jag mig till minnes gotlandshelgen med en kopp gutete från Kränku, medan jag utövar en av mina fetischer: handvård. Mina händer - och för all del även fötter - är mycket känsliga saker och jag mår både fysiskt och psykiskt dåligt om det är torrt, raspigt eller på annat sätt råder otillfredsställande tillstånd runt dessa kroppsdelar.

Ett av många fynd från Sephora var ett par rosa SPA-handskar, som jag nu har låtit omsluta mina (förvisso inte alltför torra) händer. Handskarnas insida är preparerade med jojobaolja och annat välgörande kladd och efter en TV-kväll i dessa handskars sällskap är tassarna mjuka och lena som aldrig förr (enbart TV-tittande är för övrigt betydligt enklare än att försöka surfa samtidigt...). Underbar känsla!


Några fler fynd från Kränku; te och honung à la Gotland; teburkarna med väskor och skor var bara... oemotståndliga!

tisdag 2 augusti 2011

Badutflykt

Badutflykt till Vänern i dag. Min nya necessär från Sephora visade sig fungera utmärkt även som strandväska. Solskydd, alcogel och annat oumbärligt har funnit sig väl tillrätta i den rosa asken. Men - för att citera S: "man gör ju heller aldrig ofynd på Sephora". Så sant som det är sagt!


Glassigt barn...

Epatraktorn, med texten "Fjortistaxi" på framrutan, var jag bara tvungen att föreviga...

måndag 1 augusti 2011

Mer tåg

Jag har tillbringat mycket tid på tåg i sommar; nu är det dags igen. Efter att ha landat på Bromma i förmiddags (då mitt ekonomiska jag raskt köpte flygbussbiljett... för att en halv minut senare upptäcka att bussjäveln redan gått och inte ämnade avgå igen förrän över en timme senare... bussbiljett + taxiresa var väl inte riktigt vad varken Fröken Spara eller Fröken Slösa hade tänkt sig) och varit hemma i lägenheten och vattnat mina kära tomatplantor på balkongen, så är jag nu återigen på väg till Gullungebyn, där mamma, pappa, AK, Ami och lilla Fia väntar.


- Posted using BlogPress from my iPhone