söndag 24 november 2013

Yogakläder

Det här med träningskläder är som bekant något som jag helst spenderar så lite pengar som möjligt på. Man ska ju ändå svettas ned dem och jag bryr mig ändå inte om hur jag ser ut när jag tränar. Det var således till H&M jag styrde min kosa när jag behövde ytterligare en uppsättning kläder till bikramyogan. Det blev en sporttopp á 99kr samt ett par hotpants till det facila priset av 49kr.

06:30 morgonen därpå stod jag med tår och hälar ihop på min lila gratismatta från ToppHälsa, iklädd mina nya budgetkläder. I vanlig ordning började svetten rinna någon minut in i passet - temperaturen i rummet är ju trots allt 40 grader. Skillnaden denna gång var dock att svetten var - rosa! Den nya toppen fällde uppenbarligen färg, vilket gjorde att magen blev alldeles randig av små rosa rännilar.

Precis när jag hade förlikat mig med min polkagrisrandiga överkropp så kom nästa överraskning: de nya svarta hotpantsen luddade! Övre låren hade liksom blivit svartluddiga och det såg ut som att jag hade polisonger nästan ned till knäna. Ok, att ha en avslappnad inställning till mitt utseende när jag tränar, men något slags värdighet vill jag ändå behålla. Det gör man inte när man gör omgivningen påmind om att vi människor härstammar från aporna!

Nåväl, det var bara att ta sig igenom det 90 min långa passet och därefter gå och köpa nya yogakläder...

(jo, de gamla finns kvar i reserv, efter några tvättar räknar jag faktiskt med att de kommer kunna användas igen, även om kläderna antagligen kommer ha bleknat ett par nyanser...).

Inga kommentarer: