måndag 14 september 2009

Hollywoodfruar

Fastnade framför TV3:s nya kvalitetsserie Hollywoodfruar. Programmet skildrar naket och oretuscherat livet för tre svenska kvinnor som gift sig snuskigt rikt och flyttat till Hollywood.

Det tycks emellertid inte vara något lätt liv. Att vara Hollywoodfru betyder i de flesta fall att den äckliga bakvägen, som inte är det minsta glamourös, är enda tänkbara entré vid hotell- och restaurangbesök (den berömda maken drar till sig en massa jobbiga och skrikiga fans...); att läsa böcker hinns inte med, lösningen är att låta någon annan läsa bokklubbens aktuella bok (eftersom bokklubbar ändå är en väldigt trevlig social aktivitet); att ha en städerska som ibland ställer parfymflaskorna i oordning är också saker man kan tvingas stå ut med.

Att de tre kvinnorna skulle föra en verklighetsfrånvänd tillvaro visar sig vara felaktigt. Fruarna får slita hårt för att få vardagen att gå ihop, men delar gladigen med sig av sina allra bästa husmoderstips för oss andra. Bland annat ska Louis Vuitton-koffertar alltid bäras vågrätt (annars "trillar allt huller om buller"); dagstidningen New York Post har de bästa horoskopen (det stämmer jämt); och att äta brosk minskar risken för cancer. Det sistnämnda är förvisso inte vetenskapligt bevisat, men rent logiskt är tesen klockren - hajar består av brosk och eftersom hajar är de enda djuren som inte får cancer, så måste brosk vara bra mot cancer.

Och vi som bor kvar i Landet Lagom kan åtminstone glädja oss åt att det, i det här fallet, sannolikt inte är rikets begåvningsreserv som utvandrat.

1 kommentar:

AK sa...

Nu bara måste jag ju se det här programmet! Det låter ju som humor i bästa klass: lyteskomik!