torsdag 23 september 2010

Onsdag i DC

Onsdagen har bestatt av hang och hyfsshopping. Att hyfsa till shoppingen innebar att man handlar (eller inte handlar - men da ar det ju inte shopping) sadant som av nagon anledning inte inhandlats tidigare, exempelvis pga behov av betanketid eller avvaktande infor presumtiva alternativ. Presenter ar ett typiskt foremal for hyfsshopping.

Dagens shoppingskord ar saledes en smula mangfacetterad; bland fynden finns alltifran fem burkar socker (ja, men det var fint socker!) till en lila klanning i storlek 2.

Det har med storlekar ar for ovrigt inte latt. Babystorlekar i Sverige gar ju efter hur manga manader barnet ar, medan det har tycks vara nagot opedagogiskt siffersystem. I mitt letande efter lamplig storlek till Ami gick jag till slut fram till en kvinna med ett litet barn, holl upp en klanning jag tyckte verkade bra, och fragade om hon trodde den kunde passa en 18-manaders bebis. "Njae, den dar ar till ett storre barn, mer till en fyraring...", fick jag till svar. Om bristen lag i minnet, ogonmattet eller helt enkelt i en skev verklighetsuppfattning ar oklart.

Inga kommentarer: